We tellen inmiddels af - Reisverslag uit Zeewolde, Nederland van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu We tellen inmiddels af - Reisverslag uit Zeewolde, Nederland van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu

We tellen inmiddels af

Door: Tineke en Anco

Blijf op de hoogte en volg Tineke & Anco

07 Juni 2008 | Nederland, Zeewolde

Nog 16 dagen en dan gaan de trossen los. We vinden dit alles behalve relaxed. Tijd om weer een korte up-date te geven.

Na veel klussen was het begin mei zo ver. De eerste keer dat we met de boot langer dan twee uur zijn gaan varen. Met z’n allen naar Terschelling. Een heerlijk weekje met veel zon. De boot voldeed volledig aan de verwachting en de geïnstalleerde apparatuur bleek te werken. Voor Jort was het op de terugweg duidelijk, hij wilde nog wel eens een wereldreis maken.

De actielijsten zijn nog behoorlijk lang en het lijkt er op alsof er telkens nieuwe zaken bijkomen. Sinds de checklist van 16 februari is er heel veel bijgekomen. We hebben een verdeling gemaakt waarbij Tineke zich vooral richt op het bewoonbaar maken van de boot en het regelen van alle gezinsaangelegenheden. Anco handelt vooral de technische actielijst af.

Een onderdeel van de voorbereidingen is het afscheid nemen. Op heel veel vlakken maak je dit mee. Afscheid nemen van je werk, woonhuis, vrienden een jaar gaan missen, geen dagelijks contact meer met collega’s,sport van de kinderen, De goede bekenden rondom het hockeyveld op het schoolplein en in de clubs waarin we zitten,schoolvriendjes, etc. Alhoewel het maar een 13,5 maanden is dat we weg zullen zijn we hieraan veel tijd gaan spenderen. In ons dagelijks leven gaan er jaren voorbij dat je weinig bij anderen over de vloer komt en is even bijpraten vaak voldoende. Dit voelt nu heel anders. De wereld van telecommunicatie blijkt nu een aanvaardbaar compromis. Het gevoel van mensen willen zien en waarnemen wordt ineens heel belangrijk. Hoe vaak heb je een avondvierdaagse gelopen en het gevoel dat je dit gaat missen. Sinds april hebben we een aantal bijzondere plezierige momenten beleefd. Half april met de Oma’s naar de Efteling, 2 dagen zeilen met Lex en Mirjam, Tonnie en Karin op Terschelling, het afscheid bij Eurest na 19 jaar, BBQ met de familie Een bijzonder leuke bijeenkomst in dit kader was met de hockeyclub van Lars. Alle ouders samen met kinderen van groep E5 hebben op de Eemhof lekker gezwommen en pannenkoeken gegeten. Geweldig leuke bijeenkomst. Het was Lars zijn eerste jaar op hockey en hij heeft er bijzonder van genoten. De moeders van het “schoolplein” die Tineke verrasten. Andere bijeenkomsten waar we naar uitkijken zijn: de BBQ met de familie, 22 juni een borrel met alle mensen die we bijzonder waarderen, voor de kinderen willen we nog een feestje organiseren met hun vriendjes, Anco’s afscheid van collega’s.

Reizen betekent voorbereid zijn op het onverwachte. Dus ook de boordapotheek. Samen met onze huisarts hebben we een hoeveelheid medicijnen gekocht. Doel is niet dat we zelf voor dokter gaan spelen, maar via de telefoon of zender noodmedicatie kunnen toedienen. Je moet dan denken aan malaria medicijnen, antibiotica in zalf en tabletten vorm, zeeziektetabletten en - injecties, pijnstillers in allerlei vormen, etc. Dan moet je het ook aandurven om injecties te geven. Onze arts had de ideale oplossing. Geef elkaar zelf maar de inentingen. Daar stonden we. Nerveus elkaar injecties te geven.

Een ander punt waarover je veel praat en een mening hebt en vaak baalt van de kosten is stroom. Neem van ons aan op een boot wordt dit een volledig andere dimensie. Het gaat nu niet meer om de de vraag wat kost het, maar hoe wek ik het op. Voor welke uitdaging staan we:
• Omvormer 750 watt
• MF/HF zender 150 watt
• PC 90 watt
• Koelkast 60 watt
• Boordnet voor verlichting, navigatieapparatuur, waterpomp 40 watt gemiddeld
• De boiler en acculader werken op walstroom.
Een rekensom leert 1090 watt bij 12 volt = 90 ampere piekbelasting. Het reële verbruik zal veel lager liggen, maar nog altijd zo rond de 15-18 Ah. Dit betekend dat wij per 24 uur minimaal 360 Ah nodig hebben. De vraag is nu hoe kom je hier aan. Om deze reden hebben we een kleine benzine generator gekocht die walstroom vervangt, een windgenerator en een 40 Ah dynamo. Gaandeweg bepalen we nog of zonne energie een goede optie is (heeft laag rendement in relatie tot kosten) Hopelijk is dit voldoende. Je voelt wel. Licht uit en haal de stekker uit het stopcontact zal wel een belangrijk thema worden.

Nog veel vragen moeten beantwoord worden, maar dat gaat ons lukken. We hebben tenslotte al heel wat hobbels overwonnen.

• 07 Juni 2008 - 15:13

Lex & Mirjam:

Hopelijk krijgen we regelmatig dit soort updates van jullie, dan blijven we op de hoogte! Tot volgende week!
    Liefs, Lex en Mirjam

• 08 Juni 2008 - 08:43

Robert De Jong:

Leuk, zo'n log. Kunnen wij vanaf onze kantoren toch nog een beetje jullie avontuur gaan volgen. Knap hoor, velen willen, weinig doen het.

Veel succes met de laatste voorbereidingen.

En vergeet niet twee hockeysticks klaar te leggen ;-)

Jelle Tim en Robert.

• 09 Juni 2008 - 20:43

Pepe:

Behouden vaart!

• 10 Juni 2008 - 06:23

Edwin Smeehuijzen:

Een onvergetelijke ervaring toegewensd. Houd wel het onderhoud goed in de gaten.

Edwin & Julia

• 10 Juni 2008 - 07:06

Jos Van Der Velden:

Wat een leuk idee om jullie zo te volgen !
    Heel veel plezier en inderdaad een behouden vaart ! Jos & Adielle

• 11 Juni 2008 - 19:05

Mario Van Den Hoeven:

Beste Tineke & Anco,
    Heel veel succes bij alle laatste voorbereidingen, take care en geniet er van, ik zal zeker regelmatig even de site bekijken. Behouden vaart, groet Mario & Philine

• 14 Juni 2008 - 08:30

Lisette De Bruin:

Hoi Tineke, Anco en kids

Ik wens jullie ontzettend veel plezier en een behouden vaart. Geniet van alles wat er op jullie pad komt. En ik ga jullie reis zeker volgen.

Groetjes van Lisette de Bruin (guest service)

• 16 Juni 2008 - 21:41

Joan Maasseen:

Heel veel succes en natuurlijk veel plezier. We volgen jullie avontuur !

• 17 Juni 2008 - 16:14

Robert-Jan Möhlmann:

ik lees dat je stroomopwekking nog een probleempje is? daar kom jij wel uit ! ....maw: het was dus heel gezellig afscheid nemen afgelopen week! behouden vaart gewenst van Anneke en RJ

• 17 Juni 2008 - 18:23

Audrey En Bartel:

Lieve mensen,

alle goeds en heel veel plezier gewenst tijdens deze unieke ervaring!

We houden ons op de hoogte van jullie ervaringen!

Audrey en Bartel

• 18 Juni 2008 - 20:46

Irena & Bas:

Hoi, hier even een berichtje van jullie buurtjes op Terschelling en ex-stad genoten Almere en mede clubleden van de hockey. We delen toch best veel zonder dat we elkaar nu kennen. Maar toch, ik moest aan jullie denken en ben even gaan zoeken op het internet et voila. Zondag is eindelijk jullie geplande 'vertrek-dag' aangebroken. Wij willen jullie heel veel plezier, succes en een fantastische bijzondere tijd/reis toewensen. Dit avontuur dat je met 'n vijfjes gaat beleven, wordt ongetwijfeld het begin van een hele bijzondere herinnering. Wij zullen jullie zeker blijven volgen op het internet. Succes met het afscheid we denken aan jullie en kom gezond en wel terug met fantastische verhalen.

Hartelijke groetjes,
    Bas & Irena
    Daan - Britte - Maud

PS. Tineke, vergeet de Labello Sun niet :-)

• 19 Juni 2008 - 18:57

Jacky Wolters:

het lukt! Gaaf dat we zo kunnen mee genieten van jullie mooie reis, staan we niet echt alleen maar aan de wal! Veel liefs van Titus, Jacky en kids

• 20 Juni 2008 - 06:51

Debby:

Lieve family, Ontzettend veel succes en plezier. Fantastisch wat jullie gaan doen. Petje af! Geniet van alle momenten. We houden jullie via de site in de gaten :-) Groetjes Peter, Thomas, Karlijn en Debby

• 21 Juni 2008 - 07:48

Petra:

Lieve Tineke, Anco, Lars, Julia en Jort,

Heb jullie site gevonden. Even googelen met zeilen, Anco en Tineke en hij kwam tevoorschijn. Goed hoor. Morgen zie we jullie en zullen we jullie uitzwaaien (tissues mee) en daarna gaan we jullie volgen via deze site. Hij staat al bij de favorieten. Natuurlijk wensen we jullie een hele goede en veilige vaart maar vooral heel veel plezier met elkaar!!!!

Groeten Petra, Christo en Thijmen

• 22 Juni 2008 - 10:37

Eveline:

Anco en Tineke,
    Ik wens jullie samen met lars, julia en jord een hele mooie wereldreis toe. Ciska heeft het er nou al moeilijk mee dat julia zo lang weg gaat. We gaan ook regelmatig op de 2 websites kijken hoe het met jullie gaat. Zodat we volgend jaar als jullie weer terug zijn overal over mee kunnen praten.
    TOY TOY TOY maak er een top jaar van.
    Heel veel succes en heel veel plezier.
    Groetjes Eveline en kids

• 22 Juni 2008 - 13:44

Joyce Duseljee:

Jullie laatste dag op het vaste land.Ik zal jullie blijven volgen en natuurlijk doen we dat op school ook.Goede vaart!
    Veel liefs voor jullie allemaal, Joyce

• 22 Juni 2008 - 15:11

Chantal:

heey,

ik vond jullie afscheidsfeestje erg gezellig. maar het voelt wel heel raar dat jullie nu een jaar weg gaan. maar wel geweldig. echt ik zou zo mee gaan.ik hoop dat jullie heel veel gaan mee maken. maar dat gaat vast wel lukken. ik wens jullie heel veel plezier. en ik ga jullie echt missen. misschien wel een beetje gek maar ik vind het best wel moeilijk. maar ja over een jaartje komen jullie weer terug en ik volg jullie via het web. dus komt wel goed.misschien dat ik jullie morge nog tegenkom en anders geniet ervan.

liefs xx
    chantal

• 22 Juni 2008 - 16:09

Debby:

Hey Tineke, een bericht wat wellicht helemaal niet in je vaarplaatje past :-) maar we hebben de fiets hier en zitten eigenlijk sinds gistermiddag op jullie te wachten? Heb gezocht naar Anco zijn nummer, maar kon het niet vinden. Laat me misschien tijdens jullie vaart weten wat we ermee moeten? :-) Veel succes en plezier! Debby

• 22 Juni 2008 - 18:36

Nicole:

Hé Tinus!

Zo eerst even een berichtje plaatsen op jullie site. Ziet er weer gelikt uit allemaal! Ik ga jullie zeker volgen en zal af en toe een berichtje plaatsen over het wel en wee hier in Nederland!
    Ik ga je nog even zien in Lelystad Haven en dan is het echt GOODBYE!

ENJOY!
    Lieve groet, Nicole

• 22 Juni 2008 - 19:09

Jacky:

Hoi allemaal,
    was "gezellie" jullie afscheidsfeestje. Leuk ook allemaal oude collega's gezien, niet zo leuk om daadwerkelijk afscheid te nemen. Goede reis voor straks. Dikke kussen. Jacky en de rest.

• 22 Juni 2008 - 19:49

Jan Paul:

toch wel een leuke babbel box

en vond julie party wel goed

dus als we elkaar weer zien gaan de volgende berichten in de lucht

• 22 Juni 2008 - 20:33

Petra:

Afscheid nemen bestaat niet....

Avontuur, spanning, frustratie, geen stroom, kapotte mast, natte broek, storm, geen stamppot andijvie,blijdschap, verdriet, eenzaamheid, immens gevoel van verbondenheid, heimwee, relaxen, voldoening, trots, ruzie, samen zijn, samen delen, nieuwe vriendschappen, momenten van rust, liefde, lef...

Zoveel dingen die jullie gaan meemaken, zoveel emoties die dat met zich mee zal brengen. Maar vergeet een ding niet: je leeft het LEVEN!!!!

Laat ons weten hoe het gaat! We wensen jullie alle goeds toe, een hele goede reis, mooie momenten met elkaar en sterkte met afscheid nemen.

xxx Peet, Andre, Juul & Thomas

• 22 Juni 2008 - 20:33

José Den Dubbelden:

Lieve Jort.
    Ja, ik heb jullie gevonden, hoor! Nu gaat het echt bijna beginnen. Veel plezier op jullie avontuur, we gaan jullie volgen. Dikke knuffel van juf José.

• 23 Juni 2008 - 08:25

Danny Veerman:

Familie van Geffen,

Heel veel succes met jullie reis en ook natuurlijk veel plezier.

Bedankt voor de samenwerking het afgelopen jaar Anco en ongetwijfeld zien we elkaar volgend jaar weer terug bij Center Parcs.

Groeten Danny

• 23 Juni 2008 - 08:51

Chantal De G:

Op de valreep nog een laatste berichtje! Ik wens jullie een super vaart en jaar toe! Geniet met volle teugen want voor jullie het weten staan jullie weer aan wal in het kikkerlandje! Ciao!! Tot over een jaar!

• 23 Juni 2008 - 15:23

Gert-jan:

he zijn jullie al weg of ben je nog aan het verhuizen

• 23 Juni 2008 - 15:25

Anouk:

hee alles goed met mij wel waar varen jiulie nu

• 23 Juni 2008 - 20:26

Kleine Oma :

Lieve kinders, jullie zijn nu toch wel vertrokken of kunnen julie niet weg komen uit zeewolde. waar liggen julie op deze eerste harde wind ochtend te dobberen.

met medewerking van jan paul

groet mam en jan paul

• 24 Juni 2008 - 06:01

Ruben!!!:

He lars,fijne reis ik zie je nog wel vanmiddag of zo want er moet nog iets geregeld worden DOEI!!!!!!!

• 24 Juni 2008 - 15:56

Jannie:

Lieve Van Geffentjes,
    Leven is het meervoud van lef!!!
    Een behouden vaart en geniet van alles wat jullie gaan meemaken.
    Wij genieten hopelijk mee, door het lezen van jullie verhalen. Het staat al bij favorieten.
    Heel veel liefs,
    Louis, Jannie, Job en Claire xxx

• 24 Juni 2008 - 17:03

Lotte:

Hoi iedereen.
    Ik hoop dat jullie je een beetje kunnen vermaken,want dat wordt nog een heeeeeeeeele
    lange reis die jullie
    gaan maken!!!
    gr. lotte.

• 24 Juni 2008 - 18:15

Ingrid En Denise:

Hoi lieve familie,

als het goed is dan zijn jullie nu inmiddels al een dag onderweg. Of liggen jullie nog steeds in Spakenburg te genieten van de lekkere koekjes en andere dingen (haha). Heel veel succes en we denken veel aan jullie. Ook een knuffel voor de kids.
    Groetjes Denise en Ingrid
    tot mails!!!