Morgen 23 juni, een jaar na ons vertrek....... - Reisverslag uit Dartmouth, Verenigd Koninkrijk van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu Morgen 23 juni, een jaar na ons vertrek....... - Reisverslag uit Dartmouth, Verenigd Koninkrijk van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu

Morgen 23 juni, een jaar na ons vertrek.......

Door: Anco & Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke & Anco

22 Juni 2009 | Verenigd Koninkrijk, Dartmouth

Het voorjaar en nu begin van de zomer is ons gunstig gestemd. Dit was wel anders vorig jaar toen we aan de andere kant van het Kanaal aan het ploeteren waren. Meestal hebben we een Hollandse lucht. Mooie grote wolken met veel blauw en zon. De wind is heel rustig. We kunnen dus volop genieten van deze kust. Al kusthoppend zijn we na Cornwall aanbeland in Devon. Bekend van o.a. Agatha Christie die hier woonde. We zijn nu in Dartmouth. Een aanrader voor iedereen die hier vakantie wil houden. Werkelijk een prachtige plaats met veel variëteit in bouwstijlen, geweldige natuur en een heel levendige haven met veel pondjes.
Vlak achter de haven staat een oud station waarvandaan een stoomtreintje gaat. Dit wilden we meemaken. Kaartjes gekocht en in de gerestaureerde wagon naar Paignton. De tocht leid je via het spoor langs de Estuary en later een hoog uitzicht over zee naar de badplaats Paignton. Laat maar zeggen het Zandvoort van de Engelse Riviera. Niet ons ding. Maar wel een geweldige tocht. We genoten er allemaal volop van.
Zo in het voorseizoen is het hier heerlijk rustig. Volop plek om een mooring te vinden, plek aan een visitors pontoon of een ankerplek. We denken dat het in de zomer niet zo gemakkelijk zal gaan. Af en toe komen we boten tegen die ook uit de Carieb komen. Goed te herkennen aan de vele jerrycans die op het dek gesjord zijn. Verder zijn het nu vooral gepensioneerden die we ontmoeten. De standaard vraag is altijd of de kinderen al vakantie hebben en of we vertrekkers zijn. Lars en Julia krijgen extra lesstof dat we van juf Joyce mee hebben gekregen, het is nog net even te vroeg om al vakantie te vieren.
Engeland staat er om bekend dat de marina’s en havenprijzen hoog zijn. De duurste haven tot nu toe was 52,00 pond voor een nacht. Bizar!! Falmouth was met 25,00 pond acceptabel. Voor moorings moet je reken op prijzen tussen de 15 en 24 pond per nacht. Let wel je hebt dan een boei waaraan je kan drijven. Als je besluit om te ankeren dan zijn er nog altijd havengelden verplicht 5-15 pond is niet abnormaal. Overnachten is dus een dure bezigheid hier.
Morgen gaan we weer verder. Moeten vroeg op om het tij te halen bij Portland Bill. Op bepaalde tijdstippen stroomt het hier 6,5 knoop. Het doel is Weymouth te halen. Daarna door na Poole waar we afgesproken hebben met Arno, een oude schoolvriend. Na 20 jaar weer eens lekker bijpraten. Een leuk vooruitzicht.

• 22 Juni 2009 - 20:50

Marinette:

Ha lieve mensen,

Ik hoorde al van Arno dat jullie elkaar gaan treffen. Heel veel plezier!

Marinette

• 23 Juni 2009 - 07:05

Dick Van Eeuwijk:

Zo Anco & Tineke het einde is bijna in zicht wat een reis en beleving ben zelf net terug van 15 dagen Lesbos en lees dan weer een bericht van jullie ervaringen nu weer aan de Engelse kust en dat staat niet in verhouding met dat geene jullie met het gezin hebben mee gemaakt.Echt om jaloers op te worden Anco hopelijk treffen we ons binnen niet al te lange tijd ergens wil gaarne wat over je belevingen te weten komen.Nog veel plezier en houd het schip op juiste koers.

Groetjes dick

• 23 Juni 2009 - 07:44

Johan,ilonka, Kim:

hey toppers

Wat gaat het snel zeg. een jaar geleden dat jullie vertrokken zijn.
    foto's zijn altijd weer geweldig om te zien,en de verhalen leuk om te lezen. mooi hoor allemaal.
    nog veel plezier en tot gauw.

groetjes liefs johan,ilonka en kimberly.

• 23 Juni 2009 - 08:17

Desirée Eyck:

Hallo Tineke, Anco en kids,

Wat een geweldige berichten weer! Jullie hele reisverslag is de moeite waard (boek van maken?). Zuid-Engeland is ook fantastisch zeg, mooie foto's. Willen wij ook zeker een keer heen!

Tineke, 2 juli is afscheidsborrel van Nicole in Loetje. Ze wil jou ook graag uitnodigen, dus bij deze! Weet natuurlijk niet hoe jullie reisplannen voor de komende weken zijn. x en tot horens, Desirée

• 23 Juni 2009 - 16:58

Mike/Jack/Lois/Britt:

Hallo familie,
    Nog even en het einde van jullie reis is in zicht.! Mike vertrekt 1 augustus om de boot vanuit de Azoren verder op te halen. Geniet van jullie laatste maand.. en wij zien jullie ongetwijfeld in Nederland. Mike Jackeline Lois en Britt

• 24 Juni 2009 - 06:06

Roelien:

Lieve allemaal,
    fijn dat jullie die laatste weekjes nog zo lekker genieten! Doe de groeten aan Arno,ben benieuwd hoe het met hem is. Het is hier prachtig weer, ga zo weg voor een dagje sauna! Volgende keer met jou weer,Tineke! Liefs, Roelien

• 24 Juni 2009 - 17:29

Jannie:

Vanuit een zonnig en warm Hoofddorp lees ik weer jullie verhaal met mooie foto's om het te te versterken. Zo fijn om te lezen dat jullie weer samen zijn en nog steeds genieten van al het moois! We wensen jullie nog veel plezier en een goede reis terug naar Nederland. Wij zijn bezig met de laatste weken voor vertrek naar Portugal. Hoop jullie daarvoor nog even live te spreken/zien! Veel liefs,
    Louis Jannie Job en Claire

• 28 Juni 2009 - 17:39

Be En Tineke:

Lieve Julia
    Hartelijk gefeliciteerd met je negende verjaardag.
    Dit is nu al de tweede keer dat je je verjaardag
    op de boot viert. Hopelijk ben je volgend jaar weer thuis. Een hele fijne dag gewenst en doe iedereen de groetjes. Kus van oom Be en tante Tineke.