Lekker cruisen langs Bretagne - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu Lekker cruisen langs Bretagne - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu

Lekker cruisen langs Bretagne

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke & Anco

26 Augustus 2008 | Spanje, Madrid

Na Brest….
We zijn op donderdag vertrokken uit Brest en hebben na een dag zeilen en aangenaam weer ons anker laten vallen in de baai van Sainte-Evette. Een heel schattig Frans vissersdorpje met een leuk strand waar Lars, Julia en Jort zich prima hebben vermaakt. Wat opvalt aan deze kust zijn de witte huizen met de grijze daken, de heuvelachtige kust, de mooie baaien en leuke stranden tussen de rotsen verscholen. Het doet niet heel uitbundig aan, zelfs enigszins eenvoudig. De Normandische kust is overweldigender, ruiger, veel bloemenpracht en meer variatie. Grote huizen en panden waaruit veel meer handel spreekt. Het lijkt wel of de Normandische streek in de eeuwen voor ons veel succesvoller is geweest.
Van Sainte-Evette naar Lorient, een grote marina met veel faciliteiten onder andere een wasmachine en internet. Dat laatste vinden we nog steeds belangrijk, graag laten we regelmatig iets van ons horen, wellicht ook omdat we onze rust nog niet helemaal gevonden hebben, en vinden dat we dat met een hoge frequentie moeten doen. Bovendien doen de berichten vanuit Nederland ons erg goed. Om toch wat meer rust te creëren hebben we hier 2 nachten gelegen, lekker de was gedaan en voorraad aangevuld. Op zaterdag met een goede wind en zon op naar Belle-Ile met als belangrijkste plaats Le Palais, het aanvaren van dit eiland is werkelijk prachtig, prachtige groene baaien met schattige huisjes. Hoogtepunt waren de 5 of 6 dolfijnen die gedurende 5 minuten langs, onder en naast de boot zwommen. Prachtig om ze onder de boot door te zien zwemmen. Vaak hebben we vernomen dat dit een fantastisch gevoel op roept; Nu dit is zo! Volgens het dolfijnenboek en ons waren het Narrow-beaked oceanic dolphins. Zie voor foto internet. In de haven lig je met meerdere schepen naast elkaar aan een mooring en dendert de ferrie op ongeveer 15 meter een aantal keren per dag langs. We hebben de volgende dag na school Le Palais verkend en lekker gewandeld. Zittend op een rots en uitkijkend op de haven en Le Palais was daar weer het vakantiegevoel en het gevoel dat het wel heel bijzonder is om dit met z’n vijven te ondernemen, ook al is het niet altijd even gemakkelijk. Maar daar heb ik meer last van dan Anco en de kinderen. Alhoewel, Lars ook, tijdens de tocht naar dit eiland hebben we met de armen om elkaar heen gehuild om iedereen die we missen.
Vandaag dit wonderschone eiland verlaten en aangekomen in Pornichet, prima haven waar we weer water en stroom hebben. Liggend aan een mooring hebben we die luxe natuurlijk niet en doen we zuinig met water en stroom. Vanavond komt Jan Paul aan boord om drie dagen mee te varen, vlak voor de Spaanse kust gaat hij weer van boord, terug naar Pornichet om daar in de auto te stappen. Terwijl ik dit schrijf hoor ik de kinderen buiten enthousiast roepen dat Lars een vis gevangen heeft, geen kippenkluifjes dus vanavond. Oh, toch wel, vis zwemt inmiddels weer.
Morgen op naar Les Sables D’Olonne en Rosé d’Anjou. Voorspelling is rustig weer tot en met in ieder geval zondag.

• 26 Augustus 2008 - 17:50

Chantal Van Den Dam:

wat leuk allemaal. ik heb het ff vluchtig gelezen. want ik ben erg druk. stage sloopt eenbeetje en heb ook weing tid. vroeg op laat weer thuis. maar het is super hoer. ik zit bij de vogels. piguins,papegaaien,uilen en meer van dat soort beesten. maar leuk dat het zo goed gaat allemaal.en al die mooie foto''s weer.super geniet er lekker van.

liefs chantal

• 26 Augustus 2008 - 17:52

Roelien:

Geweldig toch die dolfijnen! Dat moet een echt vakantiegevoel geven!
    Ik moet ook zeggen dat dat lesgeven op de foto er heel echt uitziet!

Mis je ook, Tineke!

Liefs, van Roelien

• 26 Augustus 2008 - 17:56

Jacky:

Zo gaat het goed, lekker weer, vakantiegevoel, zittend op een rots, dolfijnen om de boot, echt iets om jaloers op te worden. Ik vind het overigens wel fijn dat jullie regelmatig laten weten waar jullie zijn, hoe het gaat en af en toe een email is ook fijn. Dus ook hier doet dat goed, houden zo. Veel plezier, niet te veel verdriet hebben, we denken aan jullie,
    Lieve groeten,
    Jacky.

• 26 Augustus 2008 - 18:18

Rolf & Trea:

Hallo luitjes. Gelukkig dat het goed gaat met jullie. Hier en daar natuurlijk momenten dat het best moeilijk is. Ook logisch lijkt me. Wel een gek idee hoor, hier is het normale leventje al weer begonnen en jullie zakken gewoon lekker verder naar beneden. Heel onwerkelijk! Vorig jaar zijn we ook door les Sables d'Olonnes gereden waar jullie morgen naar toe gaan. Niet te vergelijken natuurlijk met een ligplaats in de haven.
    Veel plezier verder en doe ook de groetjes even aan onze havenmeester!

Rolf, Trea, Mathijs en Ivo

• 26 Augustus 2008 - 19:10

Vincent Van Zaalen :

Hoi Anco, Tineke,

Erg leuk om jullie berichten en verhalen te lezen. Wel prachtig om zo alles mee te kunenn beleven. Ik geniet er erg van. Erg rot van Thea. Ik had er al heel lang niet meer gezien en wist eigenlijk ook niet hoe het met haar was. Erg onwerkelijk dat zo'n jong iemand kan overlijden. Hier gaat alles verder zijn gangetje. De laatste week van de vakantie van de meiden is begonnen en zelf alweer aan de tweede week bezig. Ik wou zeggen, "jullie hebben maar mazzel", maar dat uiteraard onzin want jullie doen het maar toch. Succes en veel plezier. gr Vincent

• 26 Augustus 2008 - 20:13

Christine Douma-Ham:

Echt heel leuk om jullie zo "op de voet"te volgen. Eigenlijk op de 'boot'te volgen! Heel veel lieve groetjes en een behouden vaart!

Mark & Christine
    Eva,Luc en Sam.

• 26 Augustus 2008 - 20:29

Fenna:

Ik kan me voorstellen dat je soms verdrietig bent. Een mens is een sociaal wezen, wil onderdeel uitmaken van een groep (vrienden, familie, clubjes). Het is niet niks om afscheid te nemen, om huis en haard te verlaten. Dit merk je pas wanneer je echt weg bent uit het vertrouwde. Je komt in conflict met het gevoel dat je de reis geweldig moet vinden, want wie wil dit nou niet... Maar soms is het niet leuk en is het varen slechts een race tegen de klok en het weer, om zeker te zijn van een goede oversteek. Toch is het goed om de vaart er in te houden, voordat je in een haven letterlijk vastroest. Want wat is er heerlijker dan je over te geven aan de menselijke behoefte je te hechten aan een plek, de mensen, het bekende loopje naar de supermarkt...
    Sterkte, gewoon maar accepteren dat dit gevoel er ook is, dan komt het genieten vanzelf. Kus Fenna

• 26 Augustus 2008 - 23:37

Peter Van Ee:

Hi Wereldreizigers,
    Wat is het toch heerlijk voor ons om via jullie reisdagboek “mee te varen”. Mooie plekjes, gevoelens delen, intens op elkaar aangewezen zijn, kortom; mooi jullie te mogen volgen. Ik schrijf dit berichtje vanuit Melbourne (Australia) waar ik een week verblijf (afgelopen zondag aangekomen) en bezig ben om een deal te sluiten met een geurmarketing bedrijf. Heb nog weinig gezien van Melbourne maar ga proberen vandaag (woensdag) wat indrukken op te doen. As. Zondag vlieg ik weer terug naar NL. Ik (wij) blijf jullie uiteraard volgen! Voor nu “enjoy every minute”
    Greetings from Down Under!
    Peter

• 27 Augustus 2008 - 08:04

Mirjam:

Heerlijke foto's om te zien, jammer dat die vis er weer vandoor is! Het lesgeven ziet er professioneel uit hoor, nieuwe carriere volgend jaar? We missen jullie wel (bij de Hema kijk ik altijd even extra rond of je er niet loopt voor een kopje koffie!) maar reizen via de site gezellig mee! Geniet en hou je taai allemaal! Dikke kus van ons 4-en!

• 27 Augustus 2008 - 08:23

Godelieve:

hoi lieve zeeluitjes,
    Fijn om weer wat van jullie te lezen en te zien. Ik heb deze week veel aan jullie gedacht en vraag me niet waarom want dat weet ik niet. Ik begrijp goed dat je weleens verdrietig bent om al die lieve mensen die je hebt achter gelaten. Het is nu niet even snel bellen als je ze misten dat kan er best weleens inhakken.
    Gaat het goed met het les geven of valt het tegen? En jullie Lars,Julia en Jorg vinden jullie het fijn dat mama jullie les geeft en gaat het goed?
    jullie zullen wel heel geleerd terug komen want onderweg leer je ook best veel van wat je allemaal ziet en tegenkomt.Hier gaat alles zijn gangetje en ik kijk erg uit naar de vakantie in zuid Frankrijk.Zitten jullie daar dan ook nog rond die tijd?Nou houd jullie taai en ik mail binnenkort nog wel even.
    Veel liefs voor jullie allemaal dikke knuffel Godelieve.

• 27 Augustus 2008 - 20:14

Ray Ing En Kids:

He hai

Jeetje wat onwijs gaaf zeg dat die dolfijnen zo dichtbij jullie boot aan het zwemmen zijn. Als ik met Denise over jullie praat dan moet ze ook altijd even een traantje wegpinken want ze mist jullie ook heel erg. Maar dan vertel ik even jullie spannende avonturen en dan is het wel weer goed. Het is inderdaad maar goed dat er internet is zodat we jullie toch iets vanuit het thuisfront kunnen laten horen. Nou heel veel lieve groetjes vanuit een druilerig Almere. Tot mails.
    Veel liefs Ray ing en kids

• 30 Augustus 2008 - 10:29

Eveline:

Ahoy zeeluitjes,
    Bedankt voor de mail aan Ciska. Die zag de beelden al helemaal voor zich van de dolfijnen. Met glunderende ogen zat ze het mailtje te lezen.
    Ben blij dat het goed gaat met jullie ondanks de af en toe heimwee momenten.Hier gaat alles nog steeds zijn weg heb nog geen woning gevonden en het is echt niet makelijk. Ben nu echt druk zoekende want de tijd tikt door.
    Ciska en Roy hebben veel plezier op school en leren weer een hoop nieuwe dingen, maar dat zou voor Lars en Julia ook zo zijn al leren zij nog meer onderweg.
    Wij kijken met zijn drietjes jullie site regelmatig en varen we in ons hart en gedachten lekker met jullie mee, want wat jullie nu beleven dat zou iedereen wel willen.
    Goeie reis verder en knuffel aan de kids.
    Groetjes Eveline, Ciska en Roy

• 31 Augustus 2008 - 19:47

Hans & Anita:

Ha die zeil van Geffentjes,

Hier de Dekkerstjes. Wat een leuke foto's en goed om te horen dat je ons mist Tieneke. Wij missen jullie eigenlijk ook wel een beetje. Maar we zijn ook een beetje jaloers op de durf en de ervaring die jullie hebben genomen. Mag ik jullie vragen om ook een levensbeeld (FOTO) van Anco te plaatsen. Ik zou het prettig vinden om ook een levensteken van hem op foto te zien. Je kunt wel zeggen dat je vaart maar ik wil bewijs. In het laatste weekend in September is het GM weekend naar .........??????. We laten jullie weten hoe gezellig het is geweest.
    Het zal wel anders zijn zonder jullie. Het is wel erg leuk om elke week jullie verhaal te lezen en zo een beetje mee te reizen. Natuurlijk zitten jullie te wachten op weer een "waardevolle" TIP. Nu hier komt hij: Als de zon schijnt en de wind waait is het goed zeilen. Nou luitjes geniet maar lekker van elkaar en de mooie uitzichten.

Rose DÁnjou met mate wij drinken er een op jullie behouden vaart.

Hans & Anita

• 31 Augustus 2008 - 20:47

Erwin:

We blijven jullie volgen via het web. Fantastisch wat jullie allemaal beleven. Nog een fijne reis en niet te veel heimwee hebben,

groeten,
    Erwin

• 01 September 2008 - 18:56

Jan Paul:

Nou ondertussen ben uk wer in NL. Damm wat was het goed lekker mee gezeilt naar ...... ( voor de meelezers dat is het volgende verslag.)

En ik kan ook alle meelezers vertellen dat broertje schoonzus en kids wel erg lekker relaxen dit omdat de CATERING aan boord wel erg goed is en een dikke 7 sterren krijgt, en die krijg je niet zomaar. en de barca de bela (zeilboot voor de niet taal gevoeligen) super zeilt erg rustig en gedraagt zich heel netjes.

tevens is de zeilkwaliteit van een ieder aan boord van grote klasse dus meelezers het gaat perfect.

even een berichtje aan familie

tot volgende week