Nog even genieten op Sint Maarten - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu Nog even genieten op Sint Maarten - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu

Nog even genieten op Sint Maarten

Door: wij

Blijf op de hoogte en volg Tineke & Anco

26 April 2009 | Nederland, Amsterdam

Het is zondag 19 april. We willen weg. Oyster Pond verlaten en zondag en maandag doorbrengen op St. Barth. In de hoofdstad Gustavia. Na de havenmeester 280 dollar betaald te hebben voor 10 dagen (heel voordelig) en iedereen vaarwel gewenst te hebben, gaan we weg. Spannend, zal de motor het nu beter doen. Het blijkt dat alle ingrepen prima effect hebben en aldus blijft de motortemperatuur een stuk lager. Na twee en een half uur motorsailen liggen we weer voor anker. Inklaren om 17.00 uur en dan eten maken.
Terwijl onze lamsbout lekker staat te sudderen, schuift een pilot whale (inhet Nederland Griend), van wij schatten 6-7 meter, op 50 meter achter de boot langs. Bijzonder want het is hier maar 6-10 meter diep en deze dieren houden van beduidend meer water onder hun “kiel”. Het spuiten is duidelijk te horen. Een metaalachtig geluid. Langzaam baant de walvis zich een weg tussen de bootjes door. De kromme rug, stompe kop en vin zijn goed te zien. Na het eten genieten we van een wolkenloze donkere sterrenhemel. We herkennen inmiddels veel meer sterrenbeelden dan bij aanvang van de reis, het blijft echter een kunst ze er uit te pikken.
De nacht is waardeloos. Weinig wind en een onaangename swell laat de boot sterk rollen. De hele nacht maken we tussen de 10-15 graden slagzij. Afschuwelijk dat rollen. Vroeg op dus en we besluiten vroeg Gustavia te bezoeken. De kades, bouwstijl en het straatbeeld roept bij ons een gevoel op alsof we in Zwitserland zijn. Het typische Caribische treffen we hier niet aan, 90% van de bevolking is blank, dit in tegenstelling tot de andere eilanden die we hebben bezocht. We wandelen langs hele chique winkels. Het is heel veel Rolex, Louis Vutons en Dior. Na heerlijk crepes gegeten te hebben varen we in de dinghy terug naar de boot. Snel weg!. Lekker naar Anse la Colombier, een natuurreservaat 2 mijl verderop. We kennen dit nog van twee weken terug. In deze beschutte baai liggen we aanzienlijk rustiger. Vanaf het moment van binnenvaren tot vertrek zwemt een groep schildpadden in de baai, regelmatig luchthappend aan de oppervlakte zodat we ze goed zien. Qua oceaanschoon hebben we het getroffen op St. Barth.
Woensdag hebben we kennis gemaakt met Wietse en zijn vrouw Jannie. Wietse vaart mee tot en met de Azoren en vliegt daarvandaan naar Nederland. Wietse bood direct aan met Anco de boodschappen te willen doen op vrijdag. Autootje volgeladen met eten en drinken voor 3 weken en vervolgens aan boord zien te krijgen. We liggen voor anker en dus bood de dinghy van Sipko uitkomst. Met twee dinghies de boodschappen aan boord gebracht en vervolgens met z’n allen, inclusief de kids, dit onder de banken en de vloeren gestouwd. Gisteren zijn Robbert en Anna met de kinderen geland op het eiland en vandaag hebben we ze bezocht in het resort aan de noordzijde van het eiland. Erg gezellig, lekkere appeltaart gegeten en de kinderen hadden ineens weer een vriendje en vriendinnetje, waarmee ze lekker hebben gezwommen. Zowel in zee als in het zwembad. Robbert is een collega van Anco en vaart net als Wietse ook mee tot en met de Azoren. Anna, Jelle en Lieke vliegen op 3 mei met dezelfde vlucht naar Nederland als Tineke, Julia en Jort. Gezellig dus!
Karel halen we a.s. dinsdag van het vliegveld en komt meteen aan boord. Hij weet het nog niet, of misschien nu ook wel, Anco wil met hem het onderwaterschip nog schoon steken, een schoon en glad onderwaterschip levert meer knopen en op die afstand is dat mooi meegenomen. Karel is onlangs afgestudeerd en vaart mee tot en met Zuid Engeland. Gelukkig is dit maar een klusje van een uur, dus er blijft nog lekker veel tijd over voor de Caribean live.

• 26 April 2009 - 17:25

Bas En Irena:

Hallo allemaal!
    Van de week hadden we het nog over jullie! Ongelofelijk dat het in juni een jaar geleden is dat jullie vertrokken zijn. De meivakantie staat voor ons voor de deur dat betekent voor ons dat we weer richting het wad vertrekken (Vlieland-Terschelling). Daar kwamen we jullie toen tegen en toen stonden jullie aan de 'vooravond' van jullie prachtige reis. En nu is het laatste weekje van jullie samen aangebroken voordat Anco en stoere Lars de overtocht weer naar Engeland gaan varen! Vader en zoon .... het ligt nog in de toekomst maar zal een herinnering voor het leven zijn. Maak er een hele mooie van.
    Tineke, Julia en Jort, goede reis naar Grunn, en mocht je in de meivakantie op Vlieland of terschelling belanden dan staat de rose op de Novum koud!
    Veel plezier en succes met alles!

• 26 April 2009 - 17:40

Petra:

Lieve Van Geffentjes,

Geniet van jullie laatste weekje samen. Wat een avontuur is het tot nu toe geweest. We vonden het leuk om mee te genieten van verhalen en foto's. Natuurlijk wensen we Anco en Lars heel veel succes op de terugreis. Fijn dat jullie hulp hebben van 3 hopelijk stoere zeemannen. Tineke, Julia en Jort wensen we een fijne vlucht. En naast een plezierig weerzien met jullie familie ook heel veel sterkte zo'n lange tijd zonder Anco en Lars. Tot ziens en we denken aan jullie.
    Groeten Petra, Christo en Thijmen

• 26 April 2009 - 17:48

Peet (van Ameland):

Dag lieve allevijf,

Precies over een week zet jij Tineke met Julia en Jort weer voet op Nederlandse bodem. Een deel van de reis komt daarmee ten einde, maar het betekent ook weer een nieuw begin van een ander avontuur! Nog even heel intens genieten dus deze komende week. Weet dat er in Nederland op jullie gewacht wordt door iedereen die jullie lief is. En hopelijk staat dan ook de beschuit met muisjes klaar! Sterkte met afscheid nemen en Anco en Lars, maak er samen met de andere heren een mooie oversteek van. We zijn opnieuw trots op je Lars!!
    Tot ziens straks bij die andere (wadden-) zee.
    Liefs, Petra, Andre, Juul en Thomas

• 26 April 2009 - 19:15

Jacky:

Hallo lieve allemaal,
    Gaat de terugreis alweer bijna beginnen, ongelofelijk wat is dat (bijna) jaar toch nog snel gegaan. Had ik niet verwacht toen jullie weggingen. Anco en Lars wij wensen jullie een hele goede reis terug en Tineke, Julia en Jort een hele goede vlucht. Doe allemaal voorzichtig en Tinus ik hoop dat we elkaar nu wel snel zien.
    Veel liefs en groeten
    van Jacky en de rest.

• 26 April 2009 - 21:19

Karin & Tonnie:

Dag lieve wereldzeilers,

Nog even flink genieten met elkaar en van al het moois dat de Caribean te bieden heeft!!!
    Is de tijd voor jullie gevoel ook voorbij gevlogen? Voor ons wel! Het zal niet lang meer duren dat we niet meer jullie weblog zullen lezen, jammer! Maar jullie belevenissen live vernemen is wellicht nog veel leuker!!
    Anco en Lars, we wensen jullie opnieuw alle goeds toe op deze oversteek. Super stoer Lars, dat je weer met de "mannen" mee gaat!
    Tineke, Julia en Jort jullie wensen we natuurlijk ook een goede reis, en hopelijk zien we jullie gauw!
    Maar....jullie hebben nog een week voor de boeg, met elkaar en in tropische sferen...maak er wat van!

Veel liefs,
    Tonnie, Karin, Ilse & Jelmer

• 27 April 2009 - 08:32

Rietje Pera:

familie van geffen

een berichtje uit groningen.
    Wij hebben steeds jullie berichten gelezen en genoten van de verhalen.
    Het is bijzonder om dit met je gezin te beleven.
    Wij wensen jullie een goede terugreis en voor de toekomst alle goeds.

rietje (freek)

• 27 April 2009 - 15:05

Roelien:

Lieve allemaal,

nog 6 daagjes Caribean, ongelofelijk wat is dat snel gegaan! Voor de stoere mannen: Heel veel succes en genieten van de overtocht! Voor de andere goede reis en heerlijk als jullie weer terug zijn. Ik kom gauw naar Groningen, Tineke!!! Veel liefs van Roelien

• 27 April 2009 - 18:54

Jannie:

Lieve vrienden,

Het is hier nu mei vakantie (wij twee weken) en aangezien jullie ook in het noorden vallen, hebben jullie nu ook vakantie (ha ha ha).... Ik bedoel natuurlijk er hoeft nu geen les gegeven en gevolgd te worden.
    Alle tijd om nu nog heerlijk van elkaar en de tropische sferen te genieten.
    Fijn dat jullie weer stoere mannen gevonden hebben om mee te varen. Voor ons ook een hele gerustelling. Gelukkig hebben jullie Lars, die alles in de gaten houdt en jullie verzorgen kan bij zeeziekte!! Zet 'm op Lars, wij zijn weer apetrots op je!!! Een hele goede vaart gewenst samen met papa. Anco een behouden vaart en tot gauw in Nederland.
    Sterkte met het afscheid nemen, vooral van elkaar. Het lijkt me ook heel raar om afscheid te nemen van deze belevenis.
    We hebben mee kunnen genieten en daarvoor onze dank!!
    Tineke, Julia en Jort een goede vlucht en tot heel gauw een Nederland.
    Heel veel liefs, knuffels en kusjes xxxxx

Louis, Jannie, Job en Claire xxx

• 27 April 2009 - 20:05

De Bosschertjes:

Hallo familie,

Jeetje, wat is dit jaar weer voorbij gevlogen. "Kort geleden" zaten we nog bij jullie in de kuip koffie te drinken en nu beginnen jullie aan de één na laatste etappe. Gelukkig kunnen jullie elkaar aflossen voor de wacht. Doet je hoofdlampje het nog Anco die je van Central Offce had gekregen? Hopelijk genieten jullie ook weer van deze oversteek. Wat zag ik trouwens op het filmpje, een baard?!
    Allemaal succes, veel plezier en een goede vaart, vlucht toegewenst. We zien elkaar wel weer en wie weet liggen we van de zomer zij aan zij op Terschelling.

Groeten vanuit Almere!
    Rolf, Trea, Mathijs en Ivo

• 03 Mei 2009 - 12:31

Andries:

Hoi,
    Het is wel genieten hé!
    Wij genieten mee op de website.
    Een goede en fijne terugreis gewenst doen jullie wel voorzichtig.
    Groetjes, Andries Annet & Annamarijn