Vertrokken...... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu Vertrokken...... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tineke & Anco Geffen - WaarBenJij.nu

Vertrokken......

Door: Tineke & Anco

Blijf op de hoogte en volg Tineke & Anco

24 November 2008 | Nederland, Amsterdam

Ze zijn vertrokken, voor een zeiltocht van maar liefst nautische 2700 miles, de stoere mannen van de Wanderer IV. Niet alleen stoer maar ook gespannen, in ieder geval merkbaar bij Lars en Jan Paul, Anco en Theo leken iets meer ontspannen. Gestoken in een witte polo met de naam van de boot gooiden ze om 12.10 de trossen los op weg naar de start om 13.00 uur. De zeilers hebben het advies gekregen in eerste instantie een zuidelijke koers te varen en op een afstand van ongeveer 400 miles van de Kaap Verdische eilanden af te buigen in westelijke richting naar St. Lucia.

De afgelopen 2 weken waren hectisch, het lijkt wel alsof we aan het werk zijn zeiden we op een gegeven moment tegen elkaar. Van Gran Canaria hebben we alleen de marina, de watersportwinkels en de supermarkten gezien. Daarnaast rende Anco van seminar naar seminar, in de afgelopen week in gezelschap van Theo en Jan Paul. Zaterdag aan het einde van de dag waren we min of meer klaar en was de spanning onder de andere schippers op de steiger voelbaar.

Voor de allerkleinste nederlandse kindjes hebben we met 3 andere moeders een sinterklaasmiddag georganiseerd. De kleintjes hebben genoten van een 5 december verhaal, pepernoten bakken en het maken van een tekening voor in de schoen. De volgende dag waren die schoentjes gevuld met een kinder chocoladeei.

We ontvingen 5 uur geleden het eerste berichtje van ze via de sailmail. De nacht waren ze goed doorgekomen en ze hadden gisteren de eerste dorade gevangen en genoten van lekkere verse vis. Geen tekenen van zeeziekte.

Terwijl ik dit schrijf zie ik in de verte kinderen op een slee de heuvel afglijden, een rare gewaarwording na en aantal maanden zon en korte broeken. Op 17 december vliegen wij gelukkig terug en starten we met z'n vijven het tweede deel van onze reis.

Op www.worldcruising.com worden dagelijks de posities van de deelnemende schepen vermeld en geeft ARC Met-Man Chris Tibbs een weather forecast.

• 24 November 2008 - 16:53

Chantal Van Den Dam:

welkom terug in nl. wat leuk dat jullie er weer eventjes zijn. en ook nog met de sneeuw. ik hoop jullie binnenkort te zien.

liefs chantal

• 24 November 2008 - 18:11

Vera:

Hoi Allemaal,
    Succes met de overtocht. Over 2700 mile zijn jullie weer herenigd. Hopelijk tot snel Tineke.
    groetjes Vera

• 24 November 2008 - 18:52

Rolf & Trea:

Geweldig dat ze onderweg zijn. Helaas door drukte de laatste tijd jullie verhalen niet gelezen dus verrast dat ze al gestart waren. Ik kan me nog van deze oversteek herinneren dat de start zeer indrukwekkend was en de eerste 4-5 dagen redelijk zwaar waren maar daarna zoals uit de boekjes de passaat opgepakt kan worden. Zo te lezen kunnen zij beter vissen dan ons. Wij hebben drie weken lang gevist en alleen een vliegende vis gevangen die 's nacht ook nog zelf in de kuip was gevlogen. Geweldig zo'n oversteek, ik ben heel benieuw hoe het hun bevalt. Gelukkig hebben ze de laatste maanden de nodige ervaring opgedaan en is het voor Jan Paul niet de eerst keer. Ik zal ook zeker op de site van de ARC e.e.a. volgen. Heel veel succes.

Groet,

Rolf

• 24 November 2008 - 18:56

Jannie:

Tjonge wat een dubbel gevoel moet dit zijn. Afscheid nemen van de mannen (een hele goede vaart gewenst, pas goed op elkaar en geniet!!) en even terug zijn in Nederland. Welkom! Hopelijk kunnen jullie hier even bijkomen van alles en knuffelen met familie en vrienden. Je opladen voor jullie volgend avontuur aan de overkant van de zee. Jullie zijn van harte welkom om ook hier te komen knuffelen. Als het nodig is, slaapplaatsen genoeg. We houden contact!

Veel liefs van ons uit Hoofddorp,
    Louis, Jannie, Job en Claire xxxx

• 24 November 2008 - 19:09

Rolf:

Beste Tineke, als je ze weer spreekt (schrijft) vraag ze dan of ze wel de coordinaten goed doorgeven. Momenteel liggen ze volgens de ARC site (zie google earth) nog steeds in Las Palmas. Leuk om dit weer te volgen. Jullie veel plezier in het killie koude Nederland.

Groet,

Rolf

• 24 November 2008 - 19:45

George Maas:

Zet hem op. Het worden een van de mooiste weken die je je kunt voorstellen. Maak foto's van alle mooie luchten die je ziet en geniet met volle teugen!!

George

• 24 November 2008 - 20:20

Fenna Smit:

Leuk dat jullie weer in Nederland zijn, volgens het kaartje in Almere?. Zullen we lunchen morgen (f.smit@gewoonanders.nl)? Kunnen we lekker bijkletsen.

Spannende weken nu, hoe zal het met ze gaan. Ik hoop van harte dat ze de keiharde wind van afgelopen dagen niet hebben gehad.

Groetjes, Fenna

• 24 November 2008 - 20:48

Johan,ilonka,kimmie:

anco en lars succes met de overtocht doe voorzichtig..
    en tineke,julia en jort leuk dat jullie weer even in Nederland zijn, geniet er van. groetjes liefs van jo,bonk en kimmie

• 25 November 2008 - 08:15

Jacky:

Anco, Lars, Theo en Jan Paul heel veel succes met jullie overtocht, doe voorzichtig en geniet ervan. Tineke en kids fijn dat jullie weer in NL. zijn. Hoop jullie snel te zien.
    Veel Liefs Jacky.

• 25 November 2008 - 12:16

Marinette:

Ha Tineke en Anco,

Via Broer Arna heb ik jullie gegevens gekregen. Heerlijk om je verhalen te lezen. En wat een prachtige foto's. Ik zal je blijven volgen. Anco, goede race en Tineke, geniet maar lekker van het koude weer hier. Straks heb je het weer warm!

Dikke kus!
    Marinette

• 25 November 2008 - 18:29

Joyce:

Welkom terug in ons koude kikkerlandje. Wat leuk voor Jort en Julia, dat ze konden genieten van de sneeuw. Inderdaad een rare gewaarwording na al die zon. We hopen jullie gauw te zien.
    Groetjes, Joyce

• 26 November 2008 - 08:23

Chantal De Groot:

Hallo,

Leuke foto's. Wat hebben jullie toch een geweldig avontuur!Als je zin heb in een ouderwets bakkie dan kom je maar langs!!

Groetjes Chantal

• 07 December 2008 - 20:20

Erwin:

Beste Anco en Lars,
    Geniet met volle teugen dit zijn momenten die jullie nooit zullen vergeten.

Groeten,

Erwin

• 07 December 2008 - 20:21

Erwin:

Beste Anco en Lars,
    Geniet met volle teugen dit zijn momenten die jullie nooit zullen vergeten.

Groeten,

Erwin